Leveransebeskrivelse

skjul / vis

SØNDRE TOLLBOD GATE 6

*Her kan du last ned leveransebeskrivelse i Pdf

 

AREAL:
Se plantegninger for spesifisering av arealer, samt egen oppmåling utført av takstmann.
Balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert).

YTTERVEGGER:
Kjeller består av delvis natursteinmur og betongsteinmur. Plan 1, 2 og 3 (hovedbygg) med tømmer som er lektret på utvendig side med 48x98mm, 10cm isolasjon, gu, vindsperre, lekter og ny kledning. På innvendig side er det vindsperre på tømmer som er lektret med 48x48mm (inkl oppretting), isolert med ca 7-10cm isolasjon og kledd med et lag 13 mm gips i 1. etasje og 2 lag 13 mm gips i 2 og 3 etasje, (snr 2 har 1 lag gips 13 mm gips). Tilbygg mot Skansen (øst) er i hovedsak ført opp i betongstein, dvs ikke tømmer som hovedbygg.

ETASJESKILLERE:
Bjelkelag som Ranti- eller Kertobjelker, delvis isolert, trinnlydplater med 13 mm gips og 14 mm parkett (våtrom med fliser). Underkant i 1 etg (næring) og plan 2 med lydbøyler, 2 lag 13 mm malt gips (fuging mot tilstøtende konstruksjon). Enkelte synlige dragere og innkassinger må påregnes.

VEGGER:
Lettvegger er bygget av bindingsverk med 10 cm isolasjon og 13 mm gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Våtrom med Wedi membranplater som underlag for flislegging. Kjeller avdeles til boder med enkel utførelse.

TAKVERK:
Eksisterende takkonstruksjon med 25-40 cm isolasjon. Tilbygg mot vest med nye Ranti takbjelker. Gammelt taktekke lektres opp utvendig med 48x48mm (sløyflekter) og krysslektres med 48x48mm (steinlekter). Takstein som Skarpnes enkelkrum rød antikk. Snøfangere. Takrenner og nedløp av alu farge.

VINDUER:
Leveres med 2-lags super energispareglass. Enkelte vinduer med brannkrav. Støydemping alle vinduer. Enkelte vinduer med avtakbar midtstolpe for mulig rømning.

DØRER:
Ytterdør i tidsriktig stil i malt utførelse. Entredører slett hvit som b30/db30.  Innerdører leveres som sporfreste profilerte hvite lettdører med hvitmalt karm. Standard blank vrider og låsekasse på alle dører.

GULV:
Det leveres 14mm parkett 1-stavs lys eik på alle rom utenom bad og vf. Bad med fliser 10×10 cm mørk grå. Gulv bad med lokalt fall til sluk. Vf med grå fliser 60x60cm eller parkett type 1-stavs lus eik. Varmekabler i gulv som er fliselagt. Trapperom med dempende gulvbelegg. Gulv på bodareal i betong.

TRAPP:
Eksisterende trapp i trapperom males og med nytt dempende belegg. Ny innvendig trapp mellom 2 etg og 3 etg i trevirke med hvitmalte vanger og rekkverk, med håndlist i lakkert eik og massive eiketrinn i lakkert utførelse.
Utvendige trapper av mur/betong og disse er renovert inkl. nytt smijerns rekkverk og takoverbygg.

LISTVERK:
Gulv; Alle gulv (unntatt våtrom) listes med hvite gulvlister 10x58mm.
Vinduer og dører; Listes med gerikt 10x58mm hvit.
Himling; Listes med 14x34mm hvit farge (fuges/malt med skjult innfesting), unntak av våtrom med fliser.
Alt listverk hvitmalt i NCS 0502Y/eggehvit med synlig innfesting (ferdig behandlet fra fabrikk), unntatt taklister.

MALERARBEID:
Alle innvendige vegger (unntatt bad) behandles med sparkling og 2 strøk maling i NCS 0502Y/eggehvit (hvit slett overflate).
Listverk er hvitmalt fra fabrikk (før montering) og med synlig innfesting, unntatt taklister.
Vinduer er behandlet fra fabrikk som hvit innvendig og annen farge utvendig.
Dører er behandlet hvit fra fabrikk (hvitmalt karm).
Foringer males 2 strøk hvit (0502Y).
Utvendig kledning males etter montering. Utvendige rømningsstiger males i veggfarge etter montering.

FLISEARBEID:
Legging av fliser gulv bad med 10x10cm mørk grå. Designrist til sluk. Legging av fliser på vegger bad 40x20cm hvit. Alu list på utvendige hjørner. Eventuell kasse for innebygd sisterne til toalett flislegges med samme fliser som gulv (10x10cm).
Wedi membranplater på vegger som underlag for flislegging.
Smøremembran på gulv og vegger våtsoner bad.
Gulv i vf/gang med 60x60cm grå fliser i snr. 2.

SANITÆR INSTALLASJON:
Installasjon som vannskadesikkert rør-i-rør med sentral/skap i hver boenhet. Vann og avløp til vaskemaskin. Varmtvannstank i kjøkkeninnredning.
Ett-greps batterier på alle servanter, kjøkken og dusj. Monolith Geberit sisterne med sort glassfront, veggmontert toalett og dempelokk. Dusjvegger som rette innfellbare dusjvegger. Dusjveger vil ikke være 100% tett mot gulv. Baderomsinnredning fra Viking Bad med helstøpt servantplate og 1 stk vask.

ELEKTRO INSTALLASJON:
Komplette elektriske installasjoner med stikkontakter i gang, soverom, bad, vf, stue og kjøkken i leilighet. Standard lysbeslag bod/vaskerom/kjøkken. Led spotter under overskap kjøkken. Gulvvarme i baderom og vf snr. 2 med el termostat (gulv med fliser). Stikkontakter er doble. Røropplegg for internett og TV inngår (uten kabel). Varmepanel i boligen er ikke medtatt. Spesial utelys med bryter.

KJØKKEN- OG GARDEROBEINNREDNING:
Kjøkkeninnredningen: HTH type hvit Straight med grepslist i dør. Benkplate i mørk laminat. Oppvaskbenken med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Hvitevarer på kjøkken er medtatt som integrert; Komfyr, steketopp, kjøleskap, oppvaskmaskin.
Garderobeskap: Garderobeskap er ikke medtatt.

VENTILASJON:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning til hver seksjon. Aggregat plasseres i kjøkkenskap over koketopp/komfyr.

BRANNVERNEUTSTYR:
Til hver leilighet leveres 1 stk 6 kg pulverapparat (monteres av kjøper). Felles brannvarslingsanlegg, nød- og ledelys i felles trapperom og rømningsstiger.

SPORTSBODER:
Bygges i kjeller med enkel uisolert utførelse.

CANAL DIGITAL:
Det er inngått avtale med Canal Digital om å levere Kabel-TV og internett til alle leiligheter. Uttak for Kabel-TV på stue med tilhørende stikk. På vegne av sameiet så er det inngått avtale om 5 års bindingstid (Canal Digital).

VASKING:
Det ryddes innvendig og utvendig for byggavfall. Innvendig foretas enkel byggvask før overlevering og ettervask av leiligheter og fellesareal må påregnes utført av kjøpere i forbindelse med innflytting.

PARKERING:
Det følger i utgangspunktet ikke med noen parkeringsplass, og det kan eventuelt søkes til Tromsø kommune om leie av parkering. Areal på nordsiden av Søndre Tollbod gate 6 har historisk vært benyttet til parkering i alle år, men arealet tilhører Tromsø kommune, og en kan derfor ikke garantere at videre bruk kan skje uten særskilt tillatelse. Bruk av parkeringsplasser mot nord må avklares internt i sameiet, dvs hvilke beboere som har en slik rettighet.

UTEAREAL:
Adkomst gruses og for øvrig noe plenareal som er opparbeidet. Fortau mm tilhører Tromsø kommune.
Etablering av sittebenk mot sør. Postkasser til alle seksjoner og husnummerskilt.
Flaggstang mot Skansen (øst) som betjenes av tilstøtende leilighet (seksjon 2).

KVALITET PÅ LEVERANSE:
Utførelse etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen følger ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner og overgang mellom vegg/himling). Dette må kjøper påregne og er ikke reklamsjonsberettiget.

TEKNISK FORSKRIFT:
Leveranse følger generelt TEK -10, med noen unntak pga gammelt eksisterende bygg (heis, snusirkel, isolasjon mm).

ENERGIMERKING:
Leilighetene kvalifiserer i hovedsak til energimerke C etter foreløpig beregninger.

SAMEIE:
Det utarbeides standard vedtekter til sameiet vedrørende bruk av uteareal og fordeling av fellesutgifter som forsikring osv. Disse kan eventuelt endres eller utvides etter kjøp av leiligheter når sameiet blir stiftet.

ENDRINGER:
Ingen mulighet for endring (selges etter ferdigstillelse).

 

Leveransebeskrivelse tar utgangspunkt i en nøkkelferdig bolig.
Noen avvik fra leveransebeskrivelse må påregnes og leiligheter selges slik dem fremstår på visning.

 

Utbygger: William Eiendom as
Totalentreprenør: TotalRenovering as